Η αναδιάρθρωση των Ρουμανικών Ταχυδρομείων

posta-romana-300x225

Βουκουρέστι, 3 Σεπτεμβρίου 2013 -

Το Ταχυδρομείο της Ρουμανίας ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση για την επιλογή προσωπικού. Πάνω από το 65% των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν από την εταιρεία ενημερώθηκαν ατομικά με έγγραφη ειδοποίηση για την ομαδική απόλυση.

Η αναδιάρθρωση των Ρουμανικών Ταχυδρομείων έχει ως βραχυπρόθεσμο στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ του όγκου των ταχυδρομικών αντικειμένων και υπηρεσιών και του αριθμού των εργαζομένων της εταιρείας, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Ρουμανικού Ταχυδρομείου στην ταχυδρομική αγορά, η οποία απελευθερώθηκε από τον Ιανουάριο του 2013.

Κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης 3.650 εργαζόμενοι της εταιρείας θα απολυθούν. Η διαδικασία και τα κριτήρια έχουν καθοριστεί μετά από  συμφωνία της διοίκησης της εταιρείας με την  Ένωση Εργαζομένων  Ταχυδρομικών της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης, μεταξύ 28 με 31 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε  έλεγχος επαγγελματικής επάρκειας των εργαζομένων, με στόχο την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού. Κατά την περίοδο 18 με 23 Αυγούστου 2013, ένα σύνολο 2.392 εργαζομένων της εταιρείας ενημερώθηκαν ατομικά με έγγραφη ειδοποίηση για τις ομαδική απόλυση.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 εκδόθηκαν αποφάσεις για την καταγγελία της σύμβαση εργασίας, με την επίδοση της νομικού περιεχομένου ανακοίνωσης μέσα σε 20 ημέρες.  Στους εργαζόμενους που απολύθηκαν  θα χορηγηθούν όσα δικαιούνται, σύμφωνα με το νόμο 36/2013 περί ομαδικών απολύσεων, σε συνδυασμό με τη συλλογική σύμβαση 2008/2018, που βρίσκεται σε ισχύ στα Ρουμανικά Ταχυδρομεία.


Για το 2013, στον προϋπολογισμό της ασφάλισης κατά της ανεργίας έχουν διατεθεί   7.400.000 λέι (10 λέι = 2,24 ευρώ) για τις αποζημιώσεις  για απολύσεις στα Ρουμανικά Ταχυδρομεία.

 Η ομάδα διαχείρισης των Ρουμανικών ταχυδρομείων στοχεύει κυρίως στην αύξηση των εσόδων, τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση της ηγετικής θέσης στην αγορά της εταιρείας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Το Ρουμανικό ταχυδρομείο είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Ρουμανία, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 1,2 δις λέι  και λειτουργεί   ένα δίκτυο άνω των 5.600 ταχυδρομικών γραφείων με εθνική κάλυψη. Ετησίως, υποβάλλονται σε επεξεργασία  εκατομμύρια ταχυδρομικών αντικειμένων και διανέμονται σε 5.000.000 δικαιούχους οι αποδοχές από το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα, την κρατική κοινωνική ασφάλιση, οι αγροτικές και στρατιωτικές συντάξεις.

πηγή : Romania Post

Όροι χρήσης Επικοινωνία
Mailman vector is under license from “petshopbox/ Vecteezy.com “